dimecres, 18 de juny del 2008

La crisi alimentària mundial

S’ha celebrat a Roma una cimera contra la fam a la qual hi han assistit representants de 181 Estats. Diversos Estats han anunciat donacions d’uns 7.100 milions de dòlars (uns 4.580 milions d’euros). Una xifra molt limitada per a fer front a les necessitats reals, atès que segons el director general de la FAO, Jacques Diouf, es necessitarien 30.000 milions de dòlars anuals (uns 19.305 milions d’euros). La FAO ha xifrat en 862 milions les persones que passen fam avui en el nostre món.
El document aprovat a la cimera de Roma, parla de no utilitzar els aliments com a instrument polític i econòmic, i que cal incrementar la producció mundial d’aliments, entre altres mesures. A banda dels interessos nacionals en ocasions enfrontats, segons expressen els respectius Governs, em crida l’atenció la utilització dels aliments com arma política i econòmica, que afecta als preus, l'ús dels biocarburants que frenen els recursos naturals destinats a l’alimentació, o l´’us de transgènics, i la modificacio genètica dels aliments, entre d'altres mesures.
Avui, en el món globalitzat que tenim, la fam al món és producte d’interessos econòmics, com sempre, que fan que no es pugui solucionar una xacra inadmissible des de tots els punts de vista. El problema és tan greu, que si no es poden harmonitzar els diversos interessos en joc, en una organització multilateral com la FAO (recordem, l’agència de l’ONU per l’agricultura i l’alimentació), hi ha el perill d’una crisi alimentària que pot tenir un abast planetari.

Comentari Ràdio Estel, 18 de juny de 2008


2 comentaris:

david santos ha dit...

EURO 2008

ESPANHA Parabéns!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Xevi Martí ha dit...

Gràcies amics, especialment el nostre benvolgut professor d'"HUMANITATS" JOAN LLUÍS PÉREZ-FRANCESCH per la utilització d'aquests nous blogs i mitjans de comunicació que sens dubte ens ajudarà a tots a poder reflexionar-pensar-debatre-"tertuliejar"... sobre qüestions força interessant i profundes sobre la condició humana com és LA DIGNITAT HUMANA - EL RESPECTE- LA PERDUA O CANVI DE VALORS??? etc., etc... De la nostra SOCIETAT POSTMODEERNA???
Malgrat aquesta famosa CRISI que ens "TORPEDEGEN" dia a dia... crec que hem de ser OPTIMISTES i pensar que, sortosament, no tot es pot mesurart en diners- índexs-tases, etc,etc...
Xevi Martí professor d'HUMANITATS d'ESO