dijous, 27 de gener de 2011

La crisi permanent del servei de rodalies

El servei de rodalies de Barcelona ha tornat a fallar de forma flagrant. Aquesta vegada a mi no m’ha afectat però si a coneguts que indignats m’han explicat les peripècies, la desesperació, els problemes d’arribar tard a la feina, l’afectació inadmissible en definitiva al dret a la llibertat de circulació i de moviments dels ciutadans d’aquest país.

El traspàs de les rodalies ha estat un fiasco, perquè han canviat de moment els colors dels trens, i poca cosa mes. La qualitat del servei encara haurà d’esperar per a millorar.

Els maquinistes, autèntica casta privilegiada del món dels ferrocarrils, s’han declarat en vaga de zel. Uns 40 de 530, però de forma continuada, en línies i horaris estratègics per a provocar el caos.

Llegeixo que en un dia s’han cancel·lat 38 trens, i que la mitjana ha estat de 30 minuts de retard. 40 persones han causat una alteració de la mobilitat de unes 400.000 que son les que agafen el tren de rodalies de cada dia. Els afectats s’han organitzat en una plataforma, que es pot consultar a la web renfadats.org. El Síndic de Greuges actuarà d’ofici en aquest cas.

No ens trobem formalment davant d’una vaga sinó incompliments d’horaris amb pretextos como "la falta de confort" del seient del maquinista. El motiu de discòrdia sembla ser l’organització dels horaris del col.lectiu.

Sigui com sigui, potser ja és hora que els ciutadans d’aquest país ens rebel·lem contra les decisions prepotents de determinats col·lectius, que fan servir les seves reclamacions laborals per a provocar el caos a una societat massa castigada per un mal servei. Davant de la dictadura de determinats grups minoritaris que es creuen legitimats per a qualsevol cosa, cal que diguem prou amb contundència. Primer els controladors, ara els maquinistes, i demà a veure qui ens farà la guitza. Els ciutadans, destinataris dels serveis públics, no podem admetre la constant cerimònia del descontrol. Per imatge del nostre país, i per dignitat.