diumenge, 12 d’agost del 2018

Reconeixement Mounier 2018


Em sento molt honorat de poder intervenir en aquesta acte de lliurament del Reconeixement Mounier 2018 a la Comunitat de Sant’Egidio de Barcelona. Ja fa temps que segueixo les seves bones obres. Bones i útils, a la nostra societat, al nostre món. Una societat i un món que necessita de gent entregada a la causa de la justícia, a la causa de la lluita contra les estructures de pecat.

La Comunitat de Sant’Egidio es dedica a treballar a la perifèria del món; allí on l’home pateix la soledat i l’abandó dels altres, tot oferint acompanyament i sentit de l’existència. La Comunitat de Sant’Egidio  fa el bé mitjançant la proximitat en l’ajuda als pobres, als immigrants, als refugiats, als que són víctimes d’injustícies com la pena de mort, i tot amarat d’amor, i ancorat en la pregaria.

La Comunitat de Sant’Egidio ens posa de manifest que l’amor a Crist i al proïsme és la mateixa cosa. Que Déu té rostre humà.

Un reconeixement com el d’avui entronca amb el personalisme comunitari, atès que la persona necessita la comunitat per a salvar-se i aquest és el sentit de la vida que els homes i dones de la Comunitat de Sant’Egidio  mostren diàriament.

A l’actual societat individualista i acusada sovint d’increença, la Comunitat de Sant’Egidio aporta una llum d’esperança en la solidaritat, l’amistat cívica i l’amor com a mostra de la vida cristiana. Se’ns testimonia el Crist ressuscitat, la vida transcendent, l’alegria i l’esperança. 

Aquest  Reconeixement Mounier 2018 és sobretot un reconeixement a l’esperança, a  la lluita útil per tal de fer que el regne de Déu tingui un sentit en aquest món.

Moltes gràcies per la feina que feu a les perifèries del món modern, amb el prec que ens ajudeu a cercar perifèries en les quals sapiguem també ajudar aquells que ho necessiten, que sortim de nosaltres mateixos, del nostre isolament per a anar a l’encontre de l’altre.  

Moltíssimes gràcies per la feina que feu.