divendres, 26 de gener del 2018

Una concepció no democràtica del dret

El professor de dret constitucional Joan Lluís Pérez Francesch entén que el recurs de l’Estat ( sobre la proposta del president del Parlament de candidat a la presidència de la Generalitat) només es podria acceptar “des d’una concepció no democràtica del dret”. “El reglament parlamentari estableix que es poden fer una sèrie de coses -afirma-: enlloc es prohibeix el que es proposa, la investidura d’una persona que no hi és presencialment o bé que s’enfronta a una situació processal, com argumenta el govern espanyol”.
Així, per a Pérez Francesch, “si no està prohibit està permès, si concebem el dret des d’un punt de vista democràtic”, mentre que “en una concepció tirànica de l’ordenament només es pot fer allò que es fa explícit”.
Segons explica Pérez Francesch, la impugnació de la proposta del president del Parlament d’acceptar Puigdemont com a candidat es basa en “l’argumentació que Puigdemont no compta amb la plenitud dels seus drets polítics” per la seva situació processal.
Això, per a Joan Lluís Pérez Francesch, respon a una “utilització política” del Tribunal Constitucional: “En la mesura que no hi ha cap sentència ferma, Puigdemont no té els seus drets polítics restringits”, assegura.

(Ara 26/01/2018)