dissabte, 7 de febrer de 2009

Més sobre els informes inútils

La Fiscalia ha demanat a la Generalitat que justifiqui l’encàrrec de diversos informes per part de diferents Conselleries, davant la sospita que podrien tenir una utilitat que qualifica de dubtosa.

S’està investigant un informe sobre el cultiu de l’avellana, un altre sobre la ventilació natural dels patis, un relatiu al ratpenat com a control de la plaga de la papallona de l’arròs en el delta de l’Ebre, o un disseny de parxís i un puzle d’una caseta de cartró retallable.

Cal recordar que la Fiscalia va acordar el maig passat, després d’una denuncia presentada pel sindicat de funcionaris públics “Mans Netes”, obrir diligències contra set consellers de la Generalitat per un presumpte malbaratament de cabals públics en encarregar informes de dubtosa utilitat a persones afins al Govern. Segons la denuncia s’haurien elaborat 1.583 informes per un valor superior a 12.000 euros cadascun, per poder així evitar el concurs públic.

Aquesta pràctica de fer informes inútils amb diners públics no és nova, ni els processos judicials en els que es pretenen ventilar responsabilitats, desgraciadament.

És reprovable, en tots els casos, la facilitat amb què s’encarreguen estudis, i l’ús dels diners sense responsabilitat. Tot plegat repercuteix en la crisi de la política i en la manca de credibilitat dels polítics.

Es converteix l’activitat pública en una prepotent utilització de diners per tal d’afavorir amics, tornar favors o pagar per vies indirectes o encobertes.

Penso que aquestes pràctiques son una mostra d’una manera de fer política corrupta i desviada, sectària i contra els interessos generals. Però ens posen de manifest cóm no s’han de fer les coses. Ens donen pautes per tal de valorar més aquelles persones que es dediquen als altres amb vocació de servei, amb rigor en l’ús dels diners públics, amb responsabilitat i discreció, i que no surten normalment en els grans titulars dels mitjans de comunicació.


1 comentari:

Gonzalo Fernández de Córdoba ha dit...

Pues para "malbaratament de cabals públics" y "política corrupta i desviada, sectària i contra els interessos generals" esto:

http://www.forumlibertas.com/frontend/forumlibertas/noticia.php?id_noticia=12500

Vergonzoso, inmoral, corrupto, antinatural, perverso, indigno, vomitivo... Lo irónico es que una sesión de cuentacuentos de esa índole la llevo a cargo la payasa Merche Ochoa, sin duda alguna se ajusta bastante a la realidad.

Y dicho sea de paso, enlazando el pasado con el presente, quisiera mencionar el tema de rabiosa actualidad como es el cese y sustitución de unos cuantos ministros.

Quisiera recordar a la flamante exministra de Educación e Incultura Mercedes Cabrera respecto a aquella internvención en la que en un principió recomendó leer Ali Babá y los 40 maricones en las clases de Educación para la Ciudadanía, además de ser este comic recomendado como "Material Didáctico" de Literatura.

Sin duda alguna, a mi parecer es intolerable que se destine partidas de dinero público a cubrir semejantes disparates educativos, que claramente de educativo no tiene nada, parece más bien que forme parte de todo un proceso de adoctrinamiento político e ideológico.

Sinceramente deseo por el bien de España y Cataluña que termine cuanto antes este oscuro periodo político-social a la que nos tienen acostumbrados, y se recobre de nuevo aquella dignidad politica que estuvo vigente al menos en Cataluña durante 23 años, dignidad que estas sanguijuelas se han encargado de destruir en apenas unos años.

¡Bones Pasqües!

Non nobis Domine, non nobis Domine, sed nomine tuo da gloriam